De behandeling

Reiki is een Japanse geneeswijze die al eeuwen oud is. Bij Reiki maken we gebruik van de universele levensenergie die overal om ons heen is. Een behandelaar heeft geleerd om met deze energie te werken en te sturen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Reiki behandeling bij Hiraki ReikiVooraf aan elke behandeling houd ik een kort intakegesprek met je. Wat zijn je klachten? Zijn ze fysiek of mentaal? Wat verwacht je zelf van de behandeling? Wat zijn je wensen en behoeften?

Bij iedere behandeling neem je plaats bij mij op de behandeltafel. Hierbij houd je je kleren aan. Kleding is geen belemmering voor het ontvangen van de energie. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen (hoofd, nek, buik, rug, benen, knie, voeten), kan de energie door mijn handen in jouw lichaam (of van je kind) stromen. Wil je liever niet aangeraakt worden? Geef dit dan even aan, ik kan namelijk ook mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden.

Iedereen ervaart een behandeling anders, maar over het algemeen kan je de reiki voelen. De een voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen. Soms voel je tijdens de behandeling zelfs niets, maar pas een paar dagen later. Maar ga er maar vanuit dat Reiki altijd zijn werk doet. Dat is juist het mooie van werken met deze energie!
Na een behandeling voelt iedereen zich wel vaak een stuk rustiger en meer ontspannen. Er kunnen allerlei emoties naar boven komen, zoals blijheid, verdriet of boosheid. Alles wat je voelt, is goed!

Frequentie behandelingen

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Na de eerste behandeling kan ik inschatten hoeveel Reiki-behandelingen je nodig hebt om je klacht goed aan te kunnen pakken. We maken dan een afspraak over de hoeveelheid en frequentie van de behandelingen. Gemiddeld genomen zijn er 7 behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. Deze kunnen wekelijks plaatsvinden of als je dat beter past, 1x in de 2 of 3 weken.
Ook onderhoudsbehandelingen zijn mogelijk, deze kunnen plaatsvinden 1x in de 4 of 6 weken.
Kom je zonder klacht, en wil je gewoon heerlijk ontspannen of heb je even rust nodig? Eenmalig een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Kosten

Een behandeling duurt tussen de 65 en 75 minuten (inclusief behandeling, voor- en nagesprek) en kost € 60,- inclusief 21% BTW.
Het is ook mogelijk om een korte behandeling onder te gaan. Dan lig je niet op de behandeltafel, maar zit je op een stoel. Deze behandeling duurt ongeveer 40 minuten en kost € 45, inclusief 21% BTW.