Behandeling

Reiki is een Japanse geneeswijze die al eeuwen oud is. Bij Reiki maken we gebruik van de universele levensenergie die overal om ons heen is. Een behandelaar heeft geleerd om met deze energie te werken en te sturen. Er zijn twee verschillende manieren om iemand te behandelen: persoonlijk op een behandeltafel en op afstand.

Persoonlijke behandeling

Reiki behandeling bij Hiraki ReikiAls je bij mij een afspraak maakt voor een persoonlijke behandeling, stuur ik je eerst een intake-formulier en een behandelovereenkomst. In het intake-formulier kun je aangeven wat je klachten zijn. Dit kunnen fysieke klachten zijn, zoals een blessure, hoofdpijn, of buikpijn, maar ook mentale klachten, bijvoorbeeld stress, of een burn-out.

Bij iedere behandeling neem je plaats bij mij op de behandeltafel. Hierbij houd je je kleren aan. Kleding is geen belemmering voor het ontvangen van de energie. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen (hoofd, nek, buik, rug, benen, knie, voeten), kan de energie door mijn handen in jouw lichaam (of van je kind) stromen. Wil je liever niet aangeraakt worden? Geef dit dan even aan, ik kan namelijk ook mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden.

Iedereen ervaart een behandeling anders, maar over het algemeen kan je de reiki voelen. De een voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen. Soms voel je tijdens de behandeling zelfs niets, maar pas een paar dagen later. Maar ga er maar vanuit dat Reiki altijd zijn werk doet. Dat is juist het mooie van werken met deze energie!
Na een behandeling voelt iedereen zich wel vaak een stuk rustiger en meer ontspannen. Er kunnen allerlei emoties naar boven komen, zoals blijheid, verdriet of boosheid. Alles wat je voelt, is goed!

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Na de eerste behandeling kan ik inschatten hoeveel Reiki-behandelingen je nodig hebt om je klacht goed aan te kunnen pakken. We maken dan een afspraak over de hoeveelheid en frequentie van de behandelingen. Gemiddeld genomen zijn er 7 behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. Deze kunnen wekelijks plaatsvinden of als je dat beter past, 1x in de 2 of 3 weken.
Ook onderhoudsbehandelingen zijn mogelijk, deze kunnen plaatsvinden 1x in de 4 of 6 weken.
Kom je zonder klacht, en wil je gewoon heerlijk ontspannen of heb je even rust nodig? Eenmalig een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Een behandeling duurt tussen de 60 en 70 minuten (inclusief behandeling, voor- en nagesprek) en kost € 55,- inclusief 21% BTW.
Het is ook mogelijk om een korte behandeling onder te gaan. Dan lig je niet op de behandeltafel, maar zit je op een stoel. Deze behandeling duurt ongeveer 40 minuten en kost € 37,50, inclusief 21% BTW.

Reiki op afstand

Reiki op afstandReiki op afstand, klinkt een beetje zweverig... Hoe kan dat nu helpen? Bij een persoonlijke behandeling is het wellicht nog te begrijpen, omdat jij en ik dan letterlijk bij elkaar in één ruimte zijn. Maar Reiki op afstand kan net zo goed werken. Het heeft dezelfde voordelen als reiki in mijn praktijk. De behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.
Na jaren hier ervaring mee te hebben, kan ik dit stellig zeggen. Er zijn immers momenten dat iemand Reiki nodig heeft, maar het voor hem of haar niet mogelijk is om naar mijn praktijk te komen. Denk maar aan een opname in het ziekenhuis, of iemand heeft rust nodig voor tijdens een examen (dan kan ik moeilijk naast je komen zitten...denk niet dat een examinator dat toe zou laten). Reiki op afstand kan ik dus inzetten:

  • Als iemand erg ziek is en niet naar de praktijk kan komen
  • Als iemand in het ziekenhuis ligt
  • Tijdens examens of sollicitaties
  • Je langer naar mijn praktijk moet reizen dan een sessie duurt
  • Het erg moeilijk is om een bezoek te brengen aan mijn praktijk door bijvoorbeeld je werk of omdat het het dagritme van je kind teveel verstoort
  • Je graag reiki voor je kind wilt tijdens bedtijd, omdat het moeite heeft met slapen

Als je graag Reiki op afstand wilt ontvangen, dan maak je met mij een afspraak. Voor de behandeling heb ik jouw naam, je geboortedatum en je woonplaats nodig (of van je kind). Soms kan ik ook vragen om een recente foto, waar je alleen op staat. Deze gegevens heb ik nodig, zodat ik zeker weet dat ik op jou afstem als ik ga beginnen met de Reiki op afstand.

We kunnen vervolgens twee dingen afspreken, of

  • we spreken een datum en een tijdstip af, bijvoorbeeld tijdens een rustig moment voor jou, een examen of sollicitatie, of een operatie. Voordeel hiervan is dat je er zelf voor kunt kiezen om ook op dat tijdstip even rust te nemen, zodat je de Reiki ook zelf kan voelen.
  • of ik stuur de Reiki dagelijks voor een gewenste periode zonder een tijdstip af te spreken. Dit spreek ik vooral af als je in het ziekenhuis ligt, bang bent voor paniekaanvallen en je weet dat je op een bepaalde dag naar buiten moet, of bij diepgaandere problemen.

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, is afhankelijk van je klacht en/of wat je wilt aanpakken. Net zoals bij een persoonlijke behandeling is het gemiddelde ongeveer 7 behandelingen. Je kunt er zelf voor kiezen of je die behandelingen in 1 week wilt, of verspreid over een aantal weken. Uiteraard is een eenmalige behandeling op afstand ook mogelijk, voor bijvoorbeeld operaties, examens of sollicitaties.

De reiki op afstand behandeling kost € 25,-, inclusief 21% BTW.