Reiki en kinderen

Kusje erop? Eén van de eerste opmerkingen die we maken als een kind valt of zich stoot. Eigenlijk geef je dan onbewust een stukje energie door aan je kind. Deze universele energie noemen we Reiki.

Mijn eigen kinderen zijn uiteindelijk de reden geweest waarom ik Reiki ben gaan leren. Steeds als ze pijn hadden, kwamen ze vragen of ik geen kusje wilde geven, maar mijn handen op de zere plek wilde leggen. Mijn handen werden dan warm en volgens hen nam de pijn dan af. In de afgelopen jaren heb ik inmiddels gemerkt dat mijn handen niet alleen gebruikt hoeven te worden voor het afnemen van pijn:

  • Slaapt je kind slecht?Reiki bij kinderen
  • Piekert het veel? Is je kind druk (vooral in zijn of haar hoofd)?
  • Huilt je baby zonder reden?
  • Is je kind snel overprikkeld en trekt het zich terug?
  • Is het regelmatig ziek of snel verkouden?
  • Heeft je kind weinig zelfvertrouwen?
  • Heeft je kind stress van bijvoorbeeld school, een aankomende (CITO)toets of examen?

Reiki kan je kind hiermee helpen en ondersteunen. Kinderen vinden reiki vaak heel prettig. Na enkele behandelingen gaan ze beter in hun vel zitten. Hun zelfvertrouwen neemt toe. Ze weten beter wat ze wel willen en wat niet. Hij of zij kan zich beter ontspannen en daardoor beter met stress, angsten en/of examens omgaan.

De behandeling

Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen (hoofd, nek, buik, rug, benen, knie, voeten), kan de energie door mijn handen in het lichaam van je kind stromen. Een behandeling is altijd met de kleren aan. Is je kind nog erg jong? Dan kan de behandeling ook op je schoot plaatsvinden.

En een kind hoeft tijdens de behandeling niet stil te liggen. Het mag zitten of liggen, friemelen met een vertrouwd speeltje, kletsen, spelen met speelgoed. Gewoon doen wat het prettig vindt.

Duur van de behandeling

Kinderen nemen Reiki sneller op dan volwassenen, omdat ze meestal onbevangen zijn en open staan voor reiki. Een behandeling bij kinderen duurt dan ook een stuk korter dan bij volwassenen, meestal niet langer dan 30 minuten. Een behandeling voor kinderen kost € 40,-, inclusief 21% BTW. Is jouw kind ouder dan 14 jaar, dan duurt een behandeling vaak net zo lang als bij volwassenen. De kosten voor een behandeling voor kinderen boven de 14 bedraagt dan ook € 60,- inclusief 21% BTW.

Geïnteresseerd in een Reiki-behandeling voor jouw kind? Of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op, tel. 024-844 18 57 of mail: info@hiraki-reiki.nl.