Wie ben ik?

Babette Mijn naam is Babette Kolen-Couzijn. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters. Sinds 2012 houd ik me bezig met Reiki en in 2018 heb ik besloten om mijn eigen praktijk te beginnen.

In 2012 kwam ik door een traumatische ervaring bij een (spirituele) psycholoog terecht. In één van de gesprekken kwam naar voren dat ik misschien iets met mijn handen moest gaan doen. Het was haar opgevallen dat er steeds warmte van mijn handen af kwam, als ze mij aanraakte. Ik nam, om heel eerlijk te zijn, haar suggestie niet echt serieus. Warmte uit mijn handen? Hoezo, dat nou weer.
Maar in de loop van de dagen erna, hield het me toch bezig. Vooral toen mijn jongste dochter buikpijn had en niet vroeg om een knuffel of een kusje, maar of ik mijn handen op haar buik wilde leggen, “want die zijn zo lekker warm, mama”. Nu vroegen ze wel vaker om mijn handen als ze pijn hadden, maar ik had daar nooit bij stil gestaan. Die woensdag bracht ik mijn oudste dochter naar zwemles en bij binnenkomst viel mijn oog gelijk op een affiche voor een reiki-cursus. Ik geloof niet in toeval, en heb me dezelfde dag nog ingeschreven voor de Reiki-1 cursus.

Er ging een wereld voor me open! Na Reiki 1, volgde Reiki 2 en uiteraard Reiki 3. Ik behandelde mezelf, mijn gezin, familieleden en vrienden. En daar bleef het bij. Ik werkte op dat moment bij een commercieel bedrijf en het idee van opstarten van een eigen praktijk was nog niet bij mij opgekomen.
Tot ik in 2016 een burn-out kreeg en wederom psychologische hulp kreeg. Reiki heeft me door die moeilijke periode gesleept door regelmatig zelf-behandelingen te doen. Met mijn psycholoog trok ik ook uiteindelijk de conclusie dat het commerciële bedrijfsleven me ongelukkig maakte en dat ik iets moest gaan doen, waar mijn hart lag. Dus Reiki niet langer voor mezelf en mijn familie houden, maar ook andere mensen ermee helpen. Niet langer mijn kwaliteit hierin verstoppen, maar laten zien aan de buitenwereld. Ik zette de eerste stap door bij het Nederlof Centrum de opleiding voor RP Reiki Practioner te volgen. In 2017 heb ik deze opleiding met succes afgesloten en werd het tijd om te beginnen met het opstarten van mijn praktijk. O, wat vond ik dat ontzettend spannend!

Maar ik ben nog elke dag blij dat ik deze stap heb gemaakt. In mijn praktijk behandel ik zowel kinderen als volwassenen. Reiki is er namelijk voor iedereen!